Cicle

Paradís perdut: Cinema i jardí (2021)

Incroyable histoire du facteur Cheval

08/06/2021 - 22/06/2021

calendario

“La VII edició de Paradís perdut arriba en un moment en què, més que mai, necessitem viatjar per altres mons i per altres jardins. El jardí segueix sent aquest topos polièdric des del qual es pot parlar de l’universal i del particular.

Parlar d’històries de dones palestines que lluiten pel seu jardí (Etz Limon), de nedadors que recorren jardins i piscines mostrant les amargors de les classes mitjanes americanes (The Swimmer) o de totes les heterotòpies que tenen cabuda en el parc més gran de París, l’antic bosc de Vincennes.

A més, fem una mirada especial cap a una mena de jardins que ja hem anat mostrant en edicions anteriors: els jardins excèntrics. El jardí semblava destinat a passar a la història com un caprici de rics quan, a mitjan segle XIX, el carter Cheval va anar aixecant amb paciència de formiga laboriosa el Palau Ideal al sud de França. El biopic que obre el cicle parla de la seva fascinant gestació.

També van ser creadors d’espais fantàstics Josep Pujiula (Garrell, el Tarzan d’Argelaguer) i Simon Rodia (I Build the Tower); els documentals descriuen els personatges i els jardins que van construir portats per la seva creativitat frenètica, lliure de prejudicis” (Ignacio Somovilla).

Amb la col·laboració de:

 

Amics del jardí Botànic Bomarzo Garden Tours

Properes sessions

I Build the Tower
Jo vaig construir la Torre
BRAD BYER, EDWARD LANDLER, 2006.
calendario
The Swimmer
El nedador
FRANK PERRY, 1968.
calendario
Le bois dont les rêves sont faits
La fusta de què estan fets els somnis
CLAIRE SIMON, 2015.
calendario