Cicle

Premis Gaudí i Premis Goya

Estiu 1993 (Carla Simón, 2017)
The Bookshop (La librería) (Isabel Coixet, 2017)

03/03/2018 - 15/04/2018

calendario

Subratllem també que Estiu 1993 va ser la pel·lícula més votada pels crítics que participen en la selecció del cicle Els millors films de l’any i que Incerta glòria no és dins la llista perquè la projectarem el mes d’abril dins el cicle Per amor a les Arts.

Amb la col·laboració de

Acadèmia del Cinema Català            Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España

Premis Gaudí 2018  Premios Goya 2018

Programa

Anchor and Hope
Tierra firme
A una dona li sorgeix el desig de ser mare i veu en el millor amic de la seva xicota un potencial donant d’esperma.
La llum d'Elna
Quan el 1942 les autoritats de Vichy decideixen tancar la Maternitat d’Elna, que acull embarassades dels camps de concentració del sud de França, la seva jove directora i la seva col·laboradora es mostren disposades a sacrificar qualsevol cosa per salvar-la, excepte els seus ideals.
La Chana
La Chana té 68 anys i va ser una de les estrelles més importants del món del flamenc. En aquest documental narra la història turbulenta de la seva vida i desvetlla el secret que va truncar la seva prometedora carrera.
The Bookshop (La llibreria)
ISABEL COIXET, 2017.
Dunkirk
Dunquerque
En plena Segona Guerra Mundial, a les platges de Dunkerque, centenars de milers de soldats de les tropes britàniques i franceses són assetjats per l'exèrcit alemany, que ha envaït França.
La llamada
Una adolescent que sent passió pel reggaeton i l’electrollatí descobreix en un campament religiós que Déu li canta peces de Whitney Houston.
Sessió doble: 'Els desheretats' i 'Estiu 1993'
Els films de Laura Ferrés i Carla Simón han aconseguit, respectivament, el Premi Gaudí al millor curtmetratge i el Premi Gaudí al millor llargmetratge. Projectem junts els títols d'aquestes dues joves directores catalanes.
No sé decir adiós
Una dona que fa temps que no es parla amb el seu pare decideix emportar-se’l amb ella quan s’assabenta que a aquest li queden pocs mesos de vida. Premi Goya a la millor actriu protagonista.
Muchos hijos, un mono y un castillo
Julita, mare del realitzador, explica la seva vida des de la seva joventut, quan somiava tenir molts fills, un mico i un castell. Un documental que també és un homenatge a la vida d'una dona extraordinària.
El autor
Un home sense gaire talent ni imaginació vol escriure una novel·la. Un dia descobreix que la ficció s'escriu amb la realitat i comença a manipular els seus veïns i les seves amistats per a crear una història. És l'adaptació de la primera novel·la de Javier Cercas.
Tadeu Jones 2. El secret del Rei Mides
Tadeo Jones 2: El secreto del rey Midas
ENRIQUE GATO, DAVID ALONSO, 2017
Una mujer fantástica
SEBASTIÁN LELIO, 2017.
The Square
Un artista exposa a un museu una obra revolucionària: una plaça on la gent participa i imposa les seves regles. Però amb la publicitat que li dóna aconsegueix l'efecte contrari al desitjat. Premi Goya al millor film europeu.
Verónica
Després de fer una ouija amb unes amigues, una adolescent és assetjada per presències aterradores i sobrenaturals que volen fer mal a tota la seva família. Un film inspirat en una història real que va tenir lloc al barri madrileny de Vallecas als anys noranta. Premi Goya al millor so.
Handia
JON GARAÑO, AITOR ARREGI, 2017.