Cicle

Setmana del Cineclubisme Català 2023

Butterflies

03/10/2023 - 12/10/2023

calendario

La Setmana del Cineclubisme és un dels principals esdeveniments del moviment cineclubista dels territoris de parla catalana. Al llarg de sis dies, podrem veure diferents títols escollits per persones i entitats directament lligades al moviment cineclubista.

Entre les pel·lícules programades trobem un film triat per Pere Portabella, guanyador del premi Nunes 2022 a la personalitat rellevant vinculada al cineclubisme; un film provinent d’un país membre de la Federació Internacional de Cineclubs amb la Federació Italiana de Cineclubs com a convidada; un clàssic del segle XXI escollit per un cineclub, - enguany el Club de Cinema de Castellar del Vallès; la menció d’honor del Premi Quijote a L’Alternativa 2022; una finestra al Festival Nits de cinema oriental de Vic i, obrint la Setmana, una pel·lícula triada per Carla Simón, directora del film català de l’any, escollit directament pels cineclubs.

Cada una de les sis sessions comptarà amb la presentació de persones vinculades a la Federació Catalana de Cineclubs (FCC), les pel·lícules i la Filmoteca de Catalunya. 

Federació Catalana de Cineclubs

Programa

Hellzapoppin
H.C. POTTER, 1941.
Pastorali
Pastoral
OTAR IOSSELIANI, 1975.
Fuoco!
Foc!
GIAN VITTORIO BALDI, 1968.
Butterflies | A Beauty Carved in Time
Papallones | Una bellesa tallada en el temps
ALBERT VENTURA, 2020; YANG ZI, 2023
Une vie comme une autre
Una vida com una altra
FAUSTINE CROS, 2022.
Rai
Paraíso
ANDREI KONTXALOVSKI, 2016.