Sessió triple: "No compteu amb els dits" + "Vampir-Cuadecuc" + "Mudanza"

Pere Portabella · 1967/1971/2008 · 33' + 67' + 20'

Fitxa tècnica

Direcció Pere Portabella
Producció Catalunya
Any 1967/1971/2008
Versió VE (Versió original en castellà)
Durada 33' + 67' + 20'
Format Digital

No compteu amb els dits

PERE PORTABELLA, 1967. Int.: Mario Cabré. Catalunya. VE. 33’. Digital.

El film es basa en els suggeriments que poden provocar a l’espectador el fet de relacionar imatges i coses que, en aparença, estan aïllades, sense tenir res en comú i que emulen les convencions de la publicitat cinematogràfica i televisiva. El poeta Joan Brossa va col·laborar en aquest guió que també intercala unes quantes malícies sobre la grisor i l’atmosfera opressiva de l’Espanya franquista.

Vampir-Cuadecuc

PERE PORTABELLA, 1971. Int.: Christopher Lee, Herbert Lom, Soledad Miranda, Jack Taylor, Fred Williams. Catalunya. VE. 67’

Aprofitant el rodatge d’El conde Drácula, de Jesús Franco, a Espanya, Portabella suggereix la possibilitat de rodar un film experimental sobre el mite del terror amb el mateix actor. Lee ho accepta. Amb Brossa d’acompanyant, Portabella deconstrueix els mecanismes del cinema de terror en un acte de subversió creativa.

Mudanza

PERE PORTABELLA, 2008. Espanya-Catalunya. VE. 20’. Digital.

Mudanza respon a una invitació del conservador d’art Hans Ulrich Obrist per intervenir a la Huerta de San Vicente, la casa-museu de la família García Lorca a Granada. El film és el resultat del procés de muda de mobles i objectes per tal que el visitant pugui recórrer uns espais carregats de sentits i ressonàncies, entre el buit i el silenci del lloc, retinguts per la memòria de l’experiència i el nivell d’exigència del visitant-espectador. Tracta de potenciar i fer més evident, i propera, l’absència significativa, tant des del punt de vista emocional com històric, del poeta Federico García Lorca.

Cicles que han programat aquest film

Sessions
Diumenge 24 Novembre 2019 · 19:00  Presentació a càrrec de Pere Portabella