Cicle

Cinema Alemany actual | 2023

Home

19/10/2023 - 03/11/2023

calendario

El Goethe-Institut Barcelona i la Filmoteca de Catalunya presenten la dotzena edició del Cicle de Cinema Alemany Actual de Barcelona. Els deu títols programats mostren la riquesa i diversitat del cinema alemany més recent, posant l'accent en pel·lícules que reflecteixen tendències culturals i social actuals.

Inaugurarà la mostra la darrera pel·lícula de Christian Petzold Roter Himmel que, amb una atmosfera densa, ens presenta quatre joves reunits en una casa de vacances a la vora de la Mar Bàltica mentre es declaren incendis als boscos dels voltants.

2038 - Here is now evoca la crisi climàtica a través d’un fals documental que proposa idees innovadores per a un futur més sostenible. El racisme hi serà convocat a través de pel·lícules com Nico, protagonitzada per un jove alemany-iranià que reacciona a un atac racista, o Liebe, D-Mark und Tod, sobre la integració i la música dels immigrants turcs a Alemanya. A Orphea in Love presenta una actualització del mite d'Orfeu i Eurídice, i Anima – Die Kleider meines Vater explora els rols de gènere fluids. La pel·lícula Alpträumer se centra en el suïcidi i l'ostracisme social, mentre que Home, ambientada a Califòrnia, aborda la culpa i la redempció després d'un crim.

Tancarem finalment amb històries sobre la maduresa en contextos urbans, com Alle reden vom Wetter, sobre una professora universitària que confronta el seu passat a l'Alemanya de l'Est, i Generation Beziehungsunfähig, una comèdia satírica sobre l'amor i els lligams a l'era de Tinder.

 

Organitza:

Goethe Institut


Amb la col·laboració de:

Amics GoetheGerman Films  Oficina Alemana Nacional

Programa

Roter Himmel
El cielo rojo
CHRISTIAN PETZOLD, 2023.
Nico
ELINE GEHRING, 2021.
Home
Hogar
FRANKA POTENTE, 2020.
Generation Beziehungsunfähig
Relaciones imposibles
HELENA HUFNAGEL, 2021.
Alle reden übers Wetter
Todos hablan del tiempo
ANNIKA PINSKE, 2022.
Liebe, D-Mark und Tod
El amor, el marco alemán y la muerte
CEM KAYA, 2022.
2038 - Here Is How
CHRISTOPHER ROTH, 2021.
Orphea in Love
Orfea enamorada
AXEL RANISCH, 2022.
Anima - Die Kleider meines Vaters
Anima – Los vestidos de mi padre
ULI DECKER, 2022.
Albträumer
Pesadilla
PHILIPP KLINGER, 2020.