Cicle

Gene Kelly: felicitat i nostàlgia

Gene Kelly, cent anys

01/08/2012 - 31/08/2012

calendario

Kelly va ser una de les peces més emblemàtiques de la prestigiosa unitat de musicals de la Metro Goldwyn Mayer, dirigida per Arthur Freed. Al costat tenia Vincente Minnelli, Judy Garland o Stanley Donen. Amb aquest últim, justament, va codirigir Singin’in the Rain i On the Town, referències obligades en una trajectòria paral·lela rere les càmeres que també el portaria a coordinar la segona part de l’antologia That’s Entertainment.

Seria injust no recordar que, a més de la seva vinculació al musical, Kelly també va participar en altres gèneres. El tres mosqueters n’és una mostra, però la seva presència fa que els combats a espasa siguin pura coreografia. El 23 d’agost es compleixen cent anys del naixement de Gene Kelly. Si per un cas plou aquest dia, no us oblideu de cantar en honor seu.

 

Programa

For Me and My Gal
Per a mi i la meva noia
El debut cinematogràfic de Gene Kelly va ser aquesta producció d'Arthur Freed per a la MGM dirigida pel coreògraf més conegut de la història, Busby Berkeley.
Invitation to the Dance
Invitació a la dansa
En el primer film que Gene Kelly va dirigir en solitari, es va envoltar d'una plèiade de grans dansaires que exhibien el seu talent al llarg dels tres episodis de què es compon la pel·lícula.
An American in Paris
Un americà a París
VINCENTE MINNELLI, 1951.
Take Me Out to the Ball Game
Porta’m al partit
Gene Kelly és el coreògraf (i protagonista) de l'últim musical dirigit, curiosament, per un altre dels gran coreògrafs de la història, Busby Berkeley. Tots dos havien coincidit abans a "For Me and My Ga"l.
Brigadoon
VINCENTE MINNELLI, 1954.
That's Entertainment, Part II
Hollywood, Hollywood
La segona part de l’exitosa "That’s Entertainment" és un mostrari de números antològics dels musicals produïts per la Metro que inclou setanta-quatre fragments de pel·lícules.
Les demoiselles de Rochefort
Las señoritas de Rochefort
L'arribada a Rochefort-sur-Mer d'una fira ambulant provoca la trobada de tres parelles. Amb aquest film –la continuació estilística d'"Els paraigües de Cherbourg"– Demy seguia apostant per un musical europeu.
It's Always Fair Weather
Sempre fa bon temps
STANLEY DONEN, GENE KELLY, 1955.
On the Town
Un día en Nueva York
Què faries si fossis un mariner amb un dia de permís a Nova York? Aquest és el dilema que se'ls planteja als nostres protagonistes, encara que Frank Sinatra ho té molt clar: gaudir al màxim amb els seus amics i amb l’eixerida taxista que ha conegut.
The Pirate
El pirata
En una illa del Carib, una noia romàntica viu a cavall entre el proper casament amb un home poderós a qui no estima i l'amor platònic que sent per la figura d'un pirata llegendari.