Cicle

Il·lusions immortals: animació per a adults

Isle of Dogs

03/12/2019 - 29/02/2020

calendario

Malgrat tenir infinites possibilitats expressives i la capacitat de poder inscriure’s en qualsevol gènere i registre temàtic, el cinema d’animació continua sent arraconat per la indústria a l’hora de donar-li un tractament d’igualtat amb les pel·lícules d’imatge real.

Aquest prejudici, potenciat per l’associació amb el predomini històric d’aquest art en el camp del cinema infantil i juvenil, s’estén inevitablement al públic en general. Tanmateix, aquest convencionalisme es va diluint a marxes forçades gràcies a la innovació tecnològica, a la incontestable qualitat artística i a les nombroses produccions amb temes adults presents en el cinema d’animació durant les últimes dècades. 

A partir de la stop-motion, el dibuix tradicional, la infografia i la barreja de totes aquestes tècniques i les seves múltiples variants (claymation, cel animation, titelles, retallables, rotoscòpia, 3D, etc.), les tècniques de l’animació són inabastables —per no parlar de la miríada d’estils!—, i molts autors han fet d’aquestes determinades tècniques el seu segell personal.

El cicle que presentem permet apreciar com de gran s’ha fet l’animació reunint molts dels principals i més imaginatius alquimistes de la imatge animada.

 

Amb la col·laboració del Màster Motion Graphics de:

BAU

 

 

Properes sessions

Mimi wo sumaseba
Susurros del corazón
YOSHIFUMI KONDÔ, 1995
calendario

Sessions anteriors