Cicle

Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona | 2024

Hummingbirds

21/05/2024 - 26/05/2024

calendario

La 32a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona (MIFDB) torna com cada any a la seu històrica de la Filmoteca de Catalunya amb una programació que té les cartografies com a espina dorsal.

Habitar és viure o residir en un territori, ocupar un espai, establir-se i posar arrels, encara que també es poden habitar el desplaçament, la memòria, els cossos o els desitjos, vagar-hi i recórrer-los. Què significa fer un espai habitable? Fer-lo amable per a la vida.

A través dels ulls de les cineastes seleccionades en aquesta edició habitarem espais i territoris, microcosmos únics i interconnectats. Les seves mirades fílmiques buscaran il·luminar i reconstruir les zones cegues: espais pixelats i inaccessibles com a fronteres i presons, pàgines arrencades dels llibres d'història, desitjos inenarrables que s'escapen a tot relat. Pot el cinema fer més habitable un espai, un cos, un record? Poden les imatges traçar noves cartografies?


El programa “Persistències fílmiques” s’endinsa en l’esperit original de la MIFDB propiciant diàlegs entre pel·lícules de recuperació i peces contemporànies. Els films queden així situats com a punts d’una mateixa constel·lació desplegant noves galàxies d’escenaris interpretatius. Aquesta programació es nodreix de peces que desafien el relat de la historiografia tradicional del nord global construint noves històries bastardes.

En aquesta mateixa línia treballa també la retrospectiva a Sara Gómez que organitzem conjuntament amb la Filmoteca de Catalunya. La MIFDB organitza també dues sessions especials adreçades a infants i famílies que aquest any exploraran diferents maneres d’habitar el territori a partir de l’animació.

 

Mostra Internacional de Films de Dones

Properes sessions

La Mère de tous les mensonges
La mare de totes les mentides
ASMAE EL MOUDIR, 2023.
calendario
Ich denke oft an Hawaii
Sovint penso en Hawai
ELFI MIKESCH, 1978.
calendario
Crowrã
The Buriti Flower
RENÉE NADER MESSORA, JOÃO SALAVIZA, 2023.
calendario
Xaixvi xaixvi maq'vali
Blackbird, Blackbird, Blackberry
ELENE NAVERIANI, 2023.
calendario
Subete no Yoru wo Omoidasu
Remembering Every Night
YUI KIYOHARAUI KIYOHARA, 2023.
calendario
Hummingbirds
SILVIA DEL CARMEN CASTAÑOS, ESTEFANÍA "BEBA" CONTRERAS, 2023.
calendario
Kletka ixet ptitsu
The Cage is Looking for a Bird
MALIKA MUSAEVA, 2022.
calendario