Cicle

Twin Peaks: The Return

Twin Peaks: The Return

01/08/2020 - 30/08/2020

calendario

David Lynch ho ha tornat a fer. Si el 1990 va establir, amb Twin Peaks, el punt d’inflexió d’una nova narrativa serial, el 2017, amb aquesta tercera temporada, i en plena maduresa de l’Edad d’Or de les sèries, el cineasta -juntament amb Mark Frost-, fa miques una altra vegada, els codis narratius establerts en la ficció televisiva.

Anys després de l’intent fracassat de convertir Mulholland Drive (2001) en un spin-off de Twin Peaks, Lynch recorre als executius del canal Showtime, els quals —conscients de tenir a les mans un autèntic mite de la televisió moderna— accedeixen a la seva exigència i, en un gest insòlit al món catòdic actual, li atorguen llibertat de creació absoluta. Lynch va concebre el projecte com un film dividit en 18 parts. Seguint el seu criteri, la revista Cahiers du Cinéma la va considerar la millor pel·lícula de la darrera dècada. La revista Time, en canvi, la té com la millor sèrie dels últims 10 anys. Sèrie o film, és una obra mestra inclassificable, fascinant i única. Un misteri en el qual s’entra com en un somni i que ara podem experimentar en pantalla gran.

Aquesta projecció acompanya el darrer mes de l’exposició “David Lynch. Somnis: homenatge a Fellini” i tindrà lloc durant els caps de setmana d’agost, a les 19 h.