Vila-Matas no s'acaba mai

Especularem sobre les poètiques de l’origen i de la còpia, sobre la veritat en la paraula citada, falsejada, reproduïda... una paraula que, com la imatge, es fa persistent fins a guanyar presència.

Indagarem en un format literari que beu del cinema, i per tal de fer-ho, llegirem París no se acaba nunca en què Vila-Matas narra els seus primers anys com a escriptor vivint a les golfes de Marguerite Duras, perquè, si París mai s’acaba, el diàleg entre la literatura i el cinema menys encara.

Durada de la sessió: 90 minuts.

La sessió serà conduïda per Juan Evaristo Valls Boix, professor d’Antropologia filosòfica a la Universitat Complutense de Madrid i autor dels assajos Giorgio Agamben: Política sense obra (Gedisa, 2020) i Metafísica de la mandra (NED Ediciones, 2022).

Forma part del grup de recerca Pensament Contemporani Postfundacional, del grup Decontra (UNED Madrid) i del seminari permanent Lire-travailler Derrida (ENS París).

Entrades exhaurides

Amb la col·laboració

Cicles que han programat aquest film

Sessions
Dijous 21 Setembre 2023 · 18:00  Sessió conduïda per Juan Evaristo Valls Boix Divendres 22 Setembre 2023 · 18:00  Sessió conduïda per Juan Evaristo Valls Boix