Cicle

Carta blanca a Enrique Vila-Matas

Enrique Vila-Matas

06/09/2023 - 30/09/2023

calendario

Enrique Vila-Matas (Barcelona, 1948) va iniciar la seva carrera d’escriptor com a crític i periodista cinematogràfic a la revista Fotogramas, on les seves famoses entrevistes inventades i les crítiques de films mai vistos ja mostren la seva enorme capacitat de fabular i de difuminar els límits entre ficció i realitat, entre veritat i mentida, que caracteritza la seva obra literària.

També va dirigir dos curtmetratges i va aparèixer com a actor en diverses pel·lícules. Diu que és escriptor per la fascinació que li va causar el personatge de Marcello Mastroianni (un escriptor) a La notte (1961).  La seva és una generació sorgida de la foscor de les sales de cinema i, amb una formació juvenil molt cinèfila, Vila-Matas ha trobat en el setè art una font inesgotable de referències i d’inspiració i una eina creativa per explorar noves formes narratives.

Tal com mostra aquesta Carta blanca, la seva cinefília abraça tant el cinema modern d’autor com el clàssic. Però, tot i la importància del cinema en la seva vida, des que va escriure Nunca voy al cine afirma que no ha tornat a trepitjar cap sala per por de ser descobert.

Properes sessions

A History of Violence
Una història de violència
DAVID CRONENBERG, 2005.
calendario
Ni le ciel ni la terre
Ni el cel ni la terra
CLÉMENT COGITORE, 2015.
calendario
A Londoni férfi
El hombre de Londres
BÉLA TARR, 2007.
calendario
A History of Violence
Una història de violència
DAVID CRONENBERG, 2005.
calendario