Cicle

Cinema dins el cinema

Cinema Paradiso

01/12/2022 - 30/01/2023

calendario

La introspecció, la reflexió sobre la pròpia naturalesa, és una pràctica desenvolupada per gairebé totes les disciplines artístiques. A l’època contemporània, aquest capficament dels llenguatges expressius en les seves essències s’ha manifestat amb força més profusió. El teatre, la pintura, la literatura i la música han emprat les seves obres per repensar la seva ontologia.

Sens dubte, una de les arts que més s’ha mirat al mirall, nodrint-se de l’intens camí recorregut, és el cinema. La seva història és plena de referències al seu desenvolupament com a mode d’expressió, com a indústria cultural i com a fet social. Una autocitació, perllongada des dels inicis del mitjà, que posa de manifest les vicissituds que encerclen els oficis del cinema, així com les paradoxes que acompanyen la creació cinematogràfica, però també el seu fascinant poder vampíric.

Aquest cicle és un viatge pels senders d’aquesta autoseducció que comporta fer cinema sobre el cinema. Un viatge pel setè art entès com una manera d’entendre la vida.

Altres continguts

 

Properes sessions

Intervista
Entrevista
FEDERICO FELLINI, 1987.
calendario
Intervista
Entrevista
FEDERICO FELLINI, 1987.
calendario

Sessions anteriors