Cicle

Paradís perdut. Cinema i jardí

Paradís perdut. Cinema i jardí
Paradís perdut. Cinema i jardí

17/09/2015 - 27/09/2015

calendario

En aquesta mostra, el jardí es converteix en metàfora d'un món feliç els protagonistes del qual ignoren que és a punt de desaparèixer de manera tràgica (Il giardino dei Finzi-Contini); en l'essència de la decadència de dues dames de l'alta societat novaiorquina (Grey Gardens); en al·legat feminista vehement de la passió de Virginia Woolf i Vita Sackville-West (Orlando); en escenari divertit d'enamoriscaments galants en vers (El perro del hortelano); en materialització laberíntica de l'univers borgesià (Jardín de sueños), i en reivindicació ecologista global (God Save the Green). El jardí dóna cabuda a tot perquè és permeable al món, perquè malgrat els seus alts murs, aquests són transparents. Alhora, el jardí ens permet entendre i explicar els nostres paradisos, perduts i recuperats.

Amb la col·laboració de

Associació d'Amics del Jardí Botànic

Programa

Il giardino dei Finzi Contini, amb presentació a càrrec de Josep María Monserrat, Mercé Mestres i Ignacio Somovilla el dijous 17
Josep María Monserrat (director de l'Institut Botànic de Barcelona), Mercè Mestres (Presidenta de l'Associació d'Amics del Jardí Botànic de Barcelona) i Ignacio Somovilla (director de Gardens from Spain) ens presenten la primea sessió del cicle, en què podrem veure l'enorme adaptació que Vittorio de Sica va fer de la novel·la original de Giorgio Bassano.
Grey Gardens
La increïble -tot i que certa- història de Mrs. Edith Bouvier Beale i la seva filla Edie, la tieta i la cosina de Jacqueline Kennedy Onassis.
Grey Gardens
Un film sobre les dues germanes llunàtiques, parentes de Jackie Kennedy, i la seva convivència extravagant a la mansió de Grey Gardens.
El perro del hortelano
Amb ´'El perro del hortelano', Pilar Miró va afrontar el seu projecte més arriscat, ja que respectava el vers de l'obra de Lope de Vega.
God Save the Green
Déu salvi les plantes
Des del 2007, la majoria de la població mundial viu, per primera vegada a la història, als suburbis de les ciutats i no al camp, com fins a aleshores.
Jardín de sueños
El 1979, el dissenyador anglès de laberints Randoll Coate va dissenyar, per encàrrec de l'escriptora Susana Bombal –una de les grans amigues de Borges–, un laberint simbòlic en homenatge a l'escriptor argentí.