Cicle

Carta blanca a Marta Esteban

Pa'tras ni pa'tomar impulso

14/02/2023 - 28/02/2023

calendario

Resulta molt revelador que Marta Esteban hagi triat Messidor com a emblema de la Carta blanca que li hem ofert. El títol d’aquesta pel·lícula d’Alain Tanner va donar nom a una de les seves empreses, amb les quals va produir dos altres títols del cineasta suís, recentment desaparegut.

Tampoc no pot faltar-hi una de les seves moltes col·laboracions amb Cesc Gay, fruit d’una complicitat a força de personatges quotidians i diàlegs enginyosos; la incursió internacional Land and Freedom, sota la direcció de Ken Loach; la comèdia Inconscientes, dirigida per Joaquim Oristrell, o el documental Pa’trás ni pa’tomar impulso, reminiscència dels seus orígens professionals al Perú.

Després vindria l’etapa com a realitzadora de Cinema 3, gresol cinèfil on es conjuguen alguns dels títols que ha triat: The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover; Breaking the Waves; L’homme blessé; Secrets and Lies, i una única excepció nord-americana, Apocalypse Now Redux.

Exigent amb la seva feina i incondicional dels equips amb els quals treballa, ella mateixa ens explicarà el perquè d’aquestes preferències com a espectadora. 

Altres continguts

 

Programa

En la ciudad
CESC GAY, 2003.
Secrets and Lies
Secretos y mentiras
MIKE LEIGH, 1996.
Messidor
ALAIN TANNER, 1979.
Land and Freedom
Terra i llibertat
KEN LOACH, 1995.
The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover
El cuiner, el lladre, la seva esposa i el seu amant
PETER GREENWAY, 1989.
Breaking the Waves
Rompiendo las olas
LARS VON TRIER, 1996.
L'homme blessé
L’home ferit
PATRICE CHÉREAU, 1983.
Apocalypse Now Redux
FRANCIS FORD COPPOLA, 2001.
Inconscientes
JOAQUIM ORISTRELL, 2004.
Pa'trás ni pa'tomar impulso
LUPE PÉREZ GARCÍA, 2020.